چای از جمله کالا هایی با تنوع بالا برشمرده می شود که متناسب با آداب و رسوم و فرهنگ هر ملت به صورت مختلف تهیه و مصرف می گردد. در ایران بیشترین حجم تولید و مصرف به صورت چای سیاه و چای سبز بوده و می توان تنوع درجه بندی و کیفیتی را در این چای با توجه و متناسب بودنش با ذائقه ما ایرانی ها شاهد بود. انواع چای سیاه بیشترین استقبال عرضه و تقاضا را در بازار ایران دارا است و امروزه به صورت بسته های شیک و متنوع با برند های مختلف در حال عرضه می باشد.
چای این نوشیدنی دم کرده اگر کاملا خالص و بدون افزودنی باشد می تواند خواص بسیاری را به همراه داشته و مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. طبع چای سیاه گرم بوده و نوشیدن چندین باره آن در طول روز مشکل خاصی را برای افراد ایجاد نخواهد نمود. فروش چای سیاه سنتی و دستی لاهیجان این روز ها با حجم موافقین و استقبال کنندگان خوبی همراه است، زیرا خریداران با استفاده از این چای دریافته اند که چه تفاوتی با انواع چای های اسانس دار و رنگی دارد.
شاید این واژه برای بسیاری از شما ناآشنا باشد چون این چای تنها در نقاط چایخیز خاصی توسط کشاورزان در منزل تهیه می شود و به دلیل مالش برگ های سبز چای با نام چای دستی نامیده می شود. ظاهر این چای درشت و شبیه چای قلم است اما با اندکی تفاوت که شاید این مساله بعضا باعث شده که به دلیل عدم شاخت کافی مشتریان چای قلم کارخانه ای با عنوان این نام در دیگر شهر ها و با قیمت بالا به فروش برسد. طعم این چای گس و تلخ و دیردم تر از دیگر چای های کارخانه ای است و زمان ایده آل برای دم کشیدننش مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد. این چای از جمله چای های طبیعی و بی نظیر است که مشتریان خاصی را دارا است.
با آغاز زمان چیدن چای برخی از کشاورزان چایکار به شیوه سنتی خود اقدام به چیدن و تولید چای در منزل می نمایند که مراحل تهیه آن در زیر شرح داده شده است.
چای حاصله به لحاظ طعمی بسیار قوی و در سلامت کامل و عاری از هر گونه مواد شیمیایی می باشد که مصرفش به تمام افرادی که قصد نوشیدن یک چای کاملا طبیعی را دارند توصیه می شود و حتما این چای را تازه دم مصرف نمایید زیرا با گذشت زمان گس تر و بر خاصیت قابض بودنش افزوده می گردد. تجربه در تولید این چای بسیار تاثیرگذار بوده و با توجه به فعالیت طولانی مدت چایکاران لاهیجانی در این زمینه می توان بهترین کیفیت چای مربوطه را در روستا های این شهر جستجو نمود که سابقه بالایی را در تهیه این چای دارا می باشند.