مقالات حجره

چای سیاه دستی چیست ؟

چای از جمله کالا هایی با تنوع بالا برشمرده می شود که متناسب با آداب و رسوم و فرهنگ هر ملت به صورت مختلف تهیه و مصرف می گردد. در ایران بیشترین حجم تولید و مصرف به صورت چای سیاه و چای سبز بوده و می توان تنوع درجه بندی و کیفیتی را در این چای با توجه و متناسب بودنش با ذائقه ما ایرانی ها شاهد بود. انواع چای سیاه بیشترین استقبال عرضه و تقاضا را در بازار ایران دارا است و امروزه به صورت بسته های شیک و متنوع با برند های مختلف در حال عرضه می باشد.

چای این نوشیدنی دم کرده اگر کاملا خالص و بدون افزودنی باشد می تواند خواص بسیاری را به همراه داشته و مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. طبع چای سیاه گرم بوده و نوشیدن چندین باره آن در طول روز مشکل خاصی را برای افراد ایجاد نخواهد نمود. فروش چای سیاه سنتی و دستی لاهیجان این روز ها با حجم موافقین و استقبال کنندگان خوبی همراه است، زیرا خریداران با استفاده از این چای دریافته اند که چه تفاوتی با انواع چای های اسانس دار و رنگی دارد.

چای سیاه دستی چیست؟

شاید این واژه برای بسیاری از شما ناآشنا باشد چون این چای تنها در نقاط چایخیز خاصی توسط کشاورزان در منزل تهیه می شود و به دلیل مالش برگ های سبز چای با نام چای دستی نامیده می شود. ظاهر این چای درشت و شبیه چای قلم است اما با اندکی تفاوت که شاید این مساله بعضا باعث شده که به دلیل عدم شاخت کافی مشتریان چای قلم کارخانه ای با عنوان این نام در دیگر شهر ها و با قیمت بالا به فروش برسد. طعم این چای گس و تلخ و دیردم تر از دیگر چای های کارخانه ای است و زمان ایده آل برای دم کشیدننش مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد. این چای از جمله چای های طبیعی و بی نظیر است که مشتریان خاصی را دارا است.

برای خرید چای سیاه دستی سنتی لاهیجان کلیک کنید

تهیه و تولید چای سیاه دستی و سنتی

با آغاز زمان چیدن چای برخی از کشاورزان چایکار به شیوه سنتی خود اقدام به چیدن و تولید چای در منزل می نمایند که مراحل تهیه آن در زیر شرح داده شده است.

  • ابتدا برگ های مرغوب و جوان چای توسط دست و یا قیچی های مخصوصو برداشت چای دستچین می شوند.
  • سپس در محلی برگ ها را پهن نموده تا اکسیده و پلاس شوند.
  • در مرحله بعد برگ های اکسید شده را با دست و مالش مچاله می کنند که زمان زیادی را می برد تا برگ ها حالت کف مانندی و مچاله ای را به خود بگیرند.
  • حال چای ها در دستگاه های سنتی خشک و آماده می شوند.

چای حاصله به لحاظ طعمی بسیار قوی و در سلامت کامل و عاری از هر گونه مواد شیمیایی می باشد که مصرفش به تمام افرادی که قصد نوشیدن یک چای کاملا طبیعی را دارند توصیه می شود و حتما این چای را تازه دم مصرف نمایید زیرا با گذشت زمان گس تر و بر خاصیت قابض بودنش افزوده می گردد. تجربه در تولید این چای بسیار تاثیرگذار بوده و با توجه به فعالیت طولانی مدت چایکاران لاهیجانی در این زمینه می توان بهترین کیفیت چای مربوطه را در روستا های این شهر جستجو نمود  که سابقه بالایی را در تهیه این چای دارا می باشند.

فواید چای دستی

  • کاملا سالم و طبیعی
  • رفع کننده خستگی
  • آنتی اکسیدان بالا
  • رفع خواب آلودگی
  • کاهش حساسیت
  • التیام آرتروز
  • پیشگیری از حساسیت های پوستی
  • استحکام استخوان ها
  • کاهش کلسترول
  • کالری پایین
  • رفع کننده التهابات و بهبود سرماخوردگی و…

مزیت خرید چای سیاه دستی

  • خالص و طبیعی
  • حمایت از کشاورز و افزایش هرچه بیشتر کیفیت و تولید
  • اعتماد از سلامت چای

تفاوت چای دستی با دیگر انواع چای موجود در بازار

  • رایحه و عطر عالی
  • گسی بیشتر
  • تفاوت در ظاهر (درشت)
  • مدت زمان طولانی تر دم کشیدن
  • کیفیت تضمین شده
  • بدون اسانس

نحوه دم کردن چای سیاه دستی

  1. کتری یا سماور و آب جوش (۹۵ درجه)
  2. برای دم کردن به دلیل درشتی این چای را بیش از دیگر چای ها باید مصرف کرد. به ازای هر نفر یک قاشق سرپر
  3. آب جوش تا سطح چای نه بیشتر و نه کمتر
  4. قرار دادن قوری بر روی کتری یا سماور (حرارت غیر مستقیم)
  5. گذاشتن پارچه نخی بر روی قوری برای حفظ ماهی عطر و طعم و بهتر دم کشیدن
  6. حرارت بسیار کم جهت دم کشیدن
  7. سپری شدن زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه
  8. آماده شدن چای دبش و خوش طعم و رنگ

برای خرید چای سیاه دستی سنتی لاهیجان کلیک کنید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *